WHO-topman: “Uitbraak van coronavirus vormt ernstige bedreiging voor de hele wereld”

Video: Reuters

De uitbraak van het coronavirus waaraan meer dan duizend mensen gestorven zijn in China, vormt een “zeer ernstige bedreiging voor de rest van de wereld”, dat heeft het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie dinsdag gezegd.

Tedros Adhanom Ghebreyesus merkte op dat 99 procent van de gevallen zich binnen China voordeed en dat slechts twee doden uit het buitenland werden gemeld. Maar hij zei dat het “zorgwekkend” is dat het virus onlangs in Frankrijk en Groot-Brittannië van persoon tot persoon was doorgegeven terwijl deze mensen niet in China waren geweest.

Tedros zei dit dinsdag bij de opening van een tweedaagse wetenschappelijke conferentie in Genève die bedoeld is om meer vaart te zetten achter de ontwikkeling van medicijnen en vaccins tegen het nieuwe coronavirus.

LEES MEER. Kempens koppel zit al 8 dagen vast op cruise in Zuid-Chinese Zee door coronavirus:“We mogen nergens aanleggen”

In China blijft het aantal nieuwe besmettingen en doden oplopen. Voor het eerst sinds het virus eind december 2019 opdook, stierven meer dan honderd mensen op één dag. Maandag overleden 108 mensen aan de gevolgen van het virus volgens cijfers van de Chinese gezondheidsautoriteiten, een piek die de 97 sterfgevallen van de dag ervoor overschreed. Het totale aantal doden ligt nu op 1.016 in China, het totale aantal besmettingen op 37.626.

Terwijl de druk op Peking toeneemt, meldden staatsmedia dat twee hoge functionarissen ontslagen werden in de provincie Hubei, het epicentrum van de uitbraak van het virus.

bekijk ook

UITGELEGD. Wat is het coronavirus?

Het coronavirus duikt op in België: dit weten we al over de besmetting

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees