Vrouw is doodsbang van spinnen, maar overwint angst met simpel trucje: “Slaap nu samen met 35 tarantula’s”

Video: Newsflare

Een Britse vrouw leed meer dan dertig jaar aan een panische angst voor spinnen. Iets meer dan een jaar geleden wilde Vanessa Woods die angst overwinnen. Dat deed ze door urenlang filmpjes van spinnen te bekijken op YouTube. “De video’s gaven me eerst de kriebels, maar toen raakte ik gefascineerd door de dieren”, klinkt het. Woods werd verliefd op spinnen en haar slaapkamer staat intussen vol met terraria. “Ik heb nu zo’n 35 tarantula’s, de grootste meet 23 centimeter.”

“Ik liep vroeger het huis uit en belde iemand op zodra ik iets met acht poten zag”, aldus Vanessa Woods uit Norfolk. “Ik was doodsbang om ook maar in de buurt van een spin te komen.” Ze wilde haar arachnofobie aanpakken en gebruikte daarvoor exposure, een therapie waarbij je wordt blootgesteld aan hetgene dat je angst aanjaagt.

Woods keek urenlang naar documentaires van spinnen op gespecialiseerde YouTube-kanalen. Hoewel ze eerst nog de kriebels kreeg van de video’s, raakte ze gefascineerd door spinnen. “Het zijn gewoon dieren die niet begrepen worden”, klinkt het nu. “Ik raad iedereen aan ze een kans te geven.”

Het duurde niet lang voor ze haar fascinatie in huis wilde halen. Intussen heeft ze al 35 tarantula’s in haar slaapkamer zitten. Woods heeft onder andere een Braziliaanse zalmroze vogelspin - de derde grootste tarantula ter wereld - en een 23 centimeter grote theraphosa stirmi, beter bekend als de rode goliathvogelspin.

bekijk ook

Vreemde hobby: zet eens een spin op je hoofd

Nieuwe soort huisspin ontdekt die zich in meubels verbergt en vlees doet rotten met één beet

Vrouw filmt hoe spin reusachtige vleermuis vangt: “Wilde weten wat die kleine spin er zou mee doen”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees