Na elf jaar verbreekt Andrey Amador zijn contract met Movistar, Team INEOS lonkt

Na elf jaar verbreekt Andrey Amador zijn contract met Movistar, Team INEOS lonkt

Foto: Photo News

Andrey Amador (33) haalt zijn slag thuis. De Costa Ricaan had al langer zijn zinnen gezet op een contractverbreking, maar nu gaan de wegen van Movistar en Amador definitief uiteen. Team INEOS lijkt hem nu binnen te halen.

Eerder had Amador zijn toestemming gegeven voor een contractverlenging tot 2021, maar dan kwam hij op zijn terug op die gedachte. De zaak kwam voor bij de UCI en Movistar gaf Amador de mogelijkheid. In januari werd Amador al eens gespot met een trainingsoutfit van Team INEOS, maar nu lijkt de weg helemaal open te liggen voor de overgang naar de ploeg van Bernal en co.

Amador maakte in 2009 zijn debuut voor de voor de Spanjaarden, toen de ploeg nog Caisse d’Epargne heette. Op het palmares van de klimmer staan onder meer een rit met aankomst bergop in de Giro in 2012 en de Klasika Primavera de Amorebieta in 2018. Ook reed hij twee keer naar een toptienplek in de Giro.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.