Kyren Wilson start met 147 maximumbreak op Welsh Open snooker

Kyren Wilson start met 147 maximumbreak op Welsh Open snooker

Foto: Photo News

Het Welsh Open snooker kon voor Kyren Wilson (WS-8) niet beter beginnen. In het eerste frame van zijn eerste match potte hij dinsdag een 147 maximumbreak weg. Ook Ronnie O’Sullivan plaatste zich probleemloos voor de tweede ronde.

Wilson won ook nog het tweede frame van zijn partij tegen thuisspeler Jackson Page (WS-97) en toch werd het nog bibberen voor de 28-jarige Engelsman. De 18-jarige Page, Europees kampioen bij de U21, won drie frames op rij, voor een 2-3 voorsprong. Na een 59 break in het slotframe trok “Warrior” Wilson toch nog met 4-3 aan het langste eind.

Wilson tekende voor de 156e maximumbreak in de snookergeschiedenis, de eerste dit jaar en de vijfde dit seizoen. Zelf voerde Wilson het kunststukje al een eerste keer op in oktober 2017, tijdens het International Championship.

Ook O’ Sullivan, Zhao Xintong en Wattana geplaatst

Ronnie O’Sullivan (WS-6) plaatste zich probleemloos voor de tweede ronde door de Chinees Zhang Jiankang (WS-88) met 4-1 te verslaan. “The Rocket” had grote haast. Aan een tempo van amper 14,4 seconden per stoot potte hij breaks van 51, 53, 69 en 81 weg.

De Schot Graeme Dott (WS-19), zondag nog verliezend finalist op de World Grand Prix in Cheltenham, verging het in Cardiff heel wat minder goed. In de eerste ronde kreeg hij van de Chinees Zhao Xintong (WS-31) een 4-0 oplawaai om de oren.

In een duel tussen twee snookerveteranen toonde James Wattana (WS-87) zich het kwiekst. De 50-jarige Thai schakelde de 57-jarige Jimmy White (WS-120) met 4-2 uit.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.