Vrouw en ex-collega nemen wraak op asielzoeker die haar niet met rust liet: veroordeeld tot 3 jaar met uitstel

Vrouw en ex-collega nemen wraak op asielzoeker die haar niet met rust liet: veroordeeld tot 3 jaar met uitstel

Foto: Sebastian Duda - Fotolia

Vosselaar / Arendonk / Oud-Turnhout -

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een man uit Vosselaar tot een gevangenisstraf van 3 jaar met uitstel veroordeeld voor slagen en verwondingen aan een asielzoeker in Arendonk. Een vrouw uit Oud-Turnhout wordt voor haar betrokkenheid tot dezelfde straf veroordeeld.

De feiten dateren van 3 april 2019. De vrouw werkte op dat moment nog in het asielcentrum. Daar had ze een 24-jarige Syriër leren kennen met wie ze een relatie startte. Na de relatiebreuk bleef hij haar lastigvallen en opdagen aan haar woning.

Toen de man op 3 april 2019 opnieuw vertrok aan de woning van de vrouw, ging ze hem samen met een ex-collega achterna. Na een eindje hadden ze hem ingehaald. De man stapte uit de wagen, gewapend met een houten knuppel, en begon op het slachtoffer te slaan. De asielzoeker hield er een zware hoofdwonde aan over. Volgens getuigen sloeg hij om te doden.

Het openbaar ministerie was overtuigd dat er niet alleen een intentie tot doden was, maar dat er ook sprake was van voorbedachtheid. Het duo werd daarom vervolgd voor moordpoging. De rechtbank oordeelt echter dat de intentie tot doden niet bewezen is en herkwalificeert de feiten naar slagen en verwondingen met voorbedachtheid.

Corrigeer

NIEUWS