Topreekshoofd Daniil Medvedev is al na één partij uitgeschakeld in Rotterdam

Topreekshoofd Daniil Medvedev is al na één partij uitgeschakeld in Rotterdam

Foto: EPA-EFE

Daniil Medvedev (24), het eerste reekshoofd, is op het ATP-toernooi van Rotterdam (hardcourt/2.013.855 euro) al in de eerste ronde uitgeschakeld. De Russische nummer vijf van de wereld werd verrast door de Canadees Vasek Pospisil, die 99 plekken lager staat op de wereldranglijst. Het werd 6-4 en 6-3. De partij duurde nauwelijks 67 minuten.

LEES OOK. David Goffin ontsnapt aan vroege uitschakeling

Medvedev werd door zijn sterk 2019 gezien als een belangrijke kandidaat voor de titel in Rotterdam. De Rus schreef vorig jaar vier toernooien op zijn naam, waaronder twee Masters 1.000-toernooien, in Cincinnati en Shanghai.Tegen Pospisil maakte Medvedev een gehaaste indruk. Hij speelde een paar slordige servicegames en had met regelmaat geen antwoord op het agressieve spel van Pospisil, die veelvuldig aan het net opzocht.

“Ik speelde erg goed, misschien wel bijna perfect. Vorige week in Montpellier (waar hij de finale haalde na in de halve finale David Goffin te hebben uitgeschakeld, red.) heb ik zoveel vertrouwen opgedaan”, zei de Pospisil na afloop. “Ik speelde lekker ontspannen, maar had dit om eerlijk te zijn ook niet verwacht.”

De 29-jarige Pospisil, die het nu opneemt tegen Filip Krajinovic (ATP 39), werd pas op het laatste moment aan het deelnemersveld toegevoegd. Hij zou zijn opwachting maken in het kwalificatietoernooi, maar kreeg een plekje in het hoofdtoernooi door zijn finaleplaats in Montpellier.

Topreekshoofd Daniil Medvedev is al na één partij uitgeschakeld in Rotterdam
Pospisil wipt eerste reekshoofd Medvedev Foto: EPA-EFE

Titelhouder Monfils wel geplaatst

Eerder op de dag wist de titelhouder in Rotterdam, Gaël Monfils (ATP 9), die Pospisil zondag in de eindstrijd in Montpellier versloeg, zijn eerste partij te winnen. De als derde geplaatste Fransman had weinig moeite met de Portugees João Sousa (ATP 68). Hij won in twee sets (6-3 en 6-2). Monfils versloeg vorig jaar in Ahoy in de finale Stan Wawrinka in drie sets.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.