Maaseik zet Ankara opzij in Champions League volley

Maaseik zet Ankara opzij in Champions League volley

Foto: JEFFREY GAENS

Landskampioen Maaseik heeft woensdagavond op de vijfde speeldag van de Champions League volleybal voor mannenteams een 3-1 zege geboekt tegen het Turkse Halkbank Ankara. De setstanden waren 25-22, 34-36, 25-21 en 25-18.

Voor Maaseik is het al de derde zege. Het behoudt met zeven punten, en als tweede in groep C, uitzicht op kwalificatie. Enkel de vijf groepswinnaars en de drie beste tweedes gaan naar de kwartfinales.

Maaseik treft volgende week woensdag op de slotspeeldag van de groepsfase in eigen huis groepsleider Jastrzebski. De ongeslagen Polen zijn al geplaatst voor de laatste acht en klopten eerder woensdag Zenit Kazan met 3-1. De Russen, de voorbije vijf jaar telkens finalist, kunnen zich daardoor niet meer plaatsen voor de kwartfinales.

Dinsdag versloeg Roeselare, de tweede Belgische ploeg in de Champions League, al het Duitse Friedrichshafen met 3-1. De West-Vlamingen staan op één speeldag van het einde ook knap tweede in groep E.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen