REACTIES. “Veld uit eerste provinciale” zorgt voor ergernis bij Club Brugge: ”Zo’n knollentuin kan eigenlijk niet”

REACTIES. “Veld uit eerste provinciale” zorgt voor ergernis bij Club Brugge: ”Zo’n knollentuin kan eigenlijk niet”

Foto: Photo News

Nee, de topper tussen Club Brugge en Standard werd er geen die lang zal bij blijven. Voetballen werd op een desastreus veld steeds moeilijker en de leider was daarvan het grootste slachtoffer. Het leverde vooral veel duels, evenveel discussies en amper kans op.

LEES OOK. ONZE PUNTEN. Standard-defensie op geen foutje te betrappen, Krmencik liet voetballend weinig zien

Philippe Clement: “Hier kan je niet op voetballen”

“Dit zijn wedstrijden waar je als trainer niet vrolijk van wordt”, zei Club-trainer Philippe Clement. “We begonnen op een veld dat eerste provinciale waard was. Na de wedstrijd was dat vierde provinciale. Daar kan je niet op voetballen.”

Club Brugge kon op dat veld voetballend nooit de bovenhand nemen. “Gedurende een lange periode in de tweede helft was het niet goed”, beaamde Clement. “We lieten ons afleiden door het voetbal dat werd gespeeld. Ik geef daar niemand een verwijt. Op zo’n slecht veld krijg je zo’n toestanden.”

Ruud Vormer: “Zo’n knollentuin kan eigenlijk niet”

Voor Ruud Vormer is er geen vuiltje aan de lucht, ook niet na het derde gelijkspel op rij buitenshuis. Ondanks het feit dat Club moeilijker matchen wint na de winterstop wil de Nederlander niet van verval spreken. “Wat verwachten jullie eigenlijk van ons? Dat we echt alles winnen? Hier en daar eens gelijkspelen is best oké, hoor”, haalde hij de schouders op. “We wisten op voorhand wat het hier zou zijn. En dan speel je nog eens op zo’n knollentuin – zo’n veld zou eigenlijk niet mogen. Vanaf dit weekend komen er nog vijf wedstrijden en die zijn eigenlijk cruciaal. Onze voorsprong op de concurrentie mag best nog wat groter.

REACTIES. “Veld uit eerste provinciale” zorgt voor ergernis bij Club Brugge: ”Zo’n knollentuin kan eigenlijk niet”
Foto: BELGA

Michel Preud’homme: “Ik had bij mijn spelers gehamerd op mentaliteit”

“We stonden goed in de organisatie maar brachten aanvallend te weinig”, gaf Michel Preud’homme toe. “Na de rust was dat beter.”

De Rouches maakten het vooral met hun gedrevenheid de leider knap lastig. “Dit is het voetbal in België: in Spanje kan je misschien wedstrijden spelen zonder de juiste mentaliteit maar dat gaat hier niet. Ik had bij mijn spelers gehamerd op mentaliteit. Daar ontbrak het de jongste weken wat aan. Maar niet alleen wij maakten de fouten. Ook Club Brugge deed.”

Obbi Oulare: “Opstootjes zijn deel van ons spel”

Obbi Oulare was opgetogen met zijn eigen prestatie. Hij is na lang sukkelen opnieuw 100 procent fit. “Het doet deugd om nog eens 90 minuten op een goed niveau te kunnen spelen, zeker na die slechte wedstrijden tegen Oostende en KV Mechelen. Tegen Kortrijk was het zelfs schandalig”, aldus de spits. “Of we als ploeg tevreden mogen zijn met een gelijkspel tegen de leider? Ik denk van wel, we zijn een van de enige ploegen die nog niet verloren heeft van Club Brugge. Het deed voor ons ook deugd om eindelijk nog eens de nul te houden.”

De wedstrijd werd wel ontsierd door talloze opstootjes. “Dat maakt deel van ons spel uit”, gaf Oulare toe. “Het gebeurt zelden dat Club Brugge zo gefrustreerd geraakt.”

Brandon Mechele: “Potige duels met Oulare”

Brandon Mechele kon wel leven met het gelijkspel. “Gezien het verloop van de wedstrijd was dit een eerlijke uitslag. In de tweede helft creëerden wij te weinig”, klonk het.

De verdediger hekelde wel het slechte speelveld op Sclessin: “Het is geen gemakkelijk veld hier, we wisten dat er veel met lange ballen gespeeld ging worden. Het leverde voor mij potige duels op met Obbi Oulare. Ik ken hem nog van vroeger, hij blijft een goeie spits.”

Club Brugge heeft nog een stevig programma voor de boeg, met acht wedstrijden in amper 33 dagen, maar dat schrikt Mechele niet af: “Fysiek zijn we er zeker klaar voor. Ook de bankzitters tonen dat ze nog fris zitten.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.