Eerste dorp in quarantaine in Vietnam door corona

Eerste dorp in quarantaine in Vietnam door corona

Foto: AFP

Een dorp van 10.000 inwoners in de buurt van Hanoi is donderdag in quarantaine geplaatst uit angst voor de verspreiding van het coronavirus. Dat is voor het eerst in het land, vernam AFP donderdag van het Vietnamese ministerie van Volksgezondheid.

In het kleine dorp in de provincie Vinh Phuc, 30 kilometer ten noordwesten van de Vietnamese hoofdstad, zijn vijf gevallen van Covid-19 ontdekt. Het wordt daarom 20 dagen in quarantaine geplaatst.

“We zitten allemaal vast in de gemeente en we werken in onze rijstvelden en tuinen” maar dit zal zeker gevolgen hebben voor een groot aantal inwoners met werk buiten de gemeente, zoals schilders, arbeiders...”, zei Tran Van Minh, een inwoner. Volgens de man “heeft een vrouw haar familie en haar buren besmet”. In Vietnam zijn momenteel 15 besmettingen geregistreerd.

Het virus dook voor het eerst op in het Chinese Wuhan, de provinciehoofdstad van Hubei. Grote delen van de provincie gingen kort daarna op slot om besmettingen te voorkomen.

bekijk ook

Passagiers zijn quarantaine op cruiseschip beu: “Surreëel om te denken dat ik dodelijk virus heb”

WHO-topman: “Uitbraak van coronavirus vormt ernstige bedreiging voor de hele wereld”

Trump voorspelt verdwijning van coronavirus in april dankzij “warm weer” en prijst Chinese autoriteiten

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Nog vragen over het coronavirus?
Een antwoord op de belangrijkste vragen vind je hier.

Wat is het coronavirus? Wat zijn de symptomen? Hoe kan je besmetting vermijden? Wat als je ziek bent? Welke maatregelen zijn er in België?

Meer over Coronavirus

Corrigeer