Houthakker (40) komt om het leven bij gesneuvelde boom door storm Ciara

Video: svg

Assenede -

In Bassevelde, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Assenede, is donderdagochtend een 40-jarige man om het leven gekomen nadat hij onder een boom terechtkwam. De houthakker was samen met twee collega’s aan het werk bij een bomenrij waar afgelopen weekend twee bomen sneuvelden door storm Ciara.

Het ongeval vond plaats omstreeks 8.45 uur in Schare, een gehucht van de deelgemeente. Drie mannen waren een rij boom aan het afzagen die al langer in slechte staat verkeerden. “Bij de vierde boom liep het mis”, zegt een buurtbewoner die het allemaal zag gebeuren. “Door de felle wind viel de boom naar de verkeerde kant.” Een van de houthakkers kwam onder het gevaarte terecht. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en probeerden de man tevergeefs te reanimeren. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Afgelopen weekend waren nog twee bomen uit de rij gesneuveld door de passage van storm Ciara. Een van de bomen kwam daarbij op het dak van een nabijgelegen woning terecht. Het betreft oude populieren die geveld moesten worden op burgemeestersbevel.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees