Goffin kraakt tegen achttienjarige Sinner in achtste finales Rotterdam

Goffin kraakt tegen achttienjarige Sinner in achtste finales Rotterdam

Foto: Photo News

In zijn eerste wedstrijd in Rotterdam, tegen thuisspeler Robin Haase, ging het woensdag al behoorlijk moeizaam. Tegen de achttienjarige Italiaan Jannik Sinner (ATP 79) ging David Goffin (ATP 10) helemaal ten onder. Hij verloor de achtste finales met 6-7 en 5-7.

De eerste set liep uit tot een tiebreak, waarin Goffin tegen drie setpunten aankeek – hij verloor zijn cool, mepte een bal weg. Maar Goffin werkte ze een na een weg. Maar Sinner wilden van geen wijken weten. De vijfde setbal in de tiebreak was de goede, Goffin op achterstand. Hoofdschuddend liep hij naar de bank.

Goffin kraakt tegen achttienjarige Sinner in achtste finales Rotterdam
Foto: Photo News

In de tweede set ging het opnieuw gelijk op, maar Goffin bleef het moeilijk hebben om een antwoord te vinden op de keiharde uithalen van Sinner. Goffin kraakte in twee sets.

Beiden speelden tot hun ontmoeting in Rotterdam nog nooit tegen elkaar. Sinner is een exponent van de jeugdige wereldtoppers-in-de-dop die in aantocht zijn. Zo won de youngster de Next Gen ATP Finals, zeg maar het officieuze WK voor beloften. Zo won destijds ook Stefanos Tsitsipas dat toernooi, vandaag is de Griek een gevestigde waarde in de top tien.

Goffin is niet het enige topreekshoofd dat al sneuvelde in Rotterdam, zo ging ook Daniil Medvedev al voor de bijl.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.