Arscene viert tweede lustrum

Arscene viert tweede lustrum

Little Kim is één van de gasten op zaterdagavond. Foto: Little Kim - ViaVia

Deinze / Nevele - Arscene vzw bestaat binnenkort 10 jaar en dat wil men natuurlijk vieren. Op zondag 14 februari 2010 ging Arscene van start als een kleinschalig cultuurhuis in Hansbeke. We zijn tien jaar en iets meer dan 270 activiteiten verder en men heeft ondertussen pakweg 20.000 bezoekers over de vloer gehad. 100.000 consumpties in glazen gegoten, en dat allemaal met een zestigtal vrijwilligers. En dat mag gevierd worden met een uniek verjaardagsprogramma.

Vrijdag

Piet De Muynck: ‘Welke concerten waren de beste de afgelopen tien jaar? We vroegen het aan onze vrijwilligers en brandden hun keuze op de ‘10 jaar Arscene’- CD, een collectors item. Wim Claeys komt vertellen waarom kleinschalige cultuurhuizen zoals Arscene onmisbaar zijn in het culturele landschap en het gaat duidelijk over meer dan enkel muziek en plezier maken.  Na tien jaar mag het wel: Arscene heeft zich een nieuw jasje gekocht. En het zit als gegoten. Op Valentijnsdag krijg je de primeur te zien. Een smartphone-vriendelijke website, nieuwe stijl van drukwerk, kortom: een nieuwe huisstijl op www.arscene.be. Jelle Vasterhaeghe verwent ons op de piano en last but not least, we heffen het glas op onze flinke tiener.’

Zaterdag

Voor de verjaardag werd een onuitgegeven band samengesteld: The Ten Years Laughter Band. Pascal De Muynck (ritmegitaar, zang), Willy De Vleeschauwer (sologitaar), Andy Van Dierendonck (keyboards), Kay Van De Casteele (drums) en Guido De Steur (bass) begeleiden een aantal zangers en zangeressen die ooit op het Arscene-podium stonden. Wat dacht je van Filip De Fleurquin, Tiny De Bock, Melissa Anthuenis, Peter Versluys, Tom Theuns & Aurelie Dorzée, Little Kim, Pauline Verminnen, Mathilde Smessaert, Eddy De Smul, Derek en Fee Loobuyck? Het wordt een eenmalig, uniek concert met decennia aan live-ervaring op het podium en een stoet aan frontmannen en -vrouwen die je nog nooit op één avond aan het werk hebt gezien.

Om op hetzelfde elan door te gaan werden DJ Hawer & Hyver uitgenodigd voor de afterparty. 

Piet De Muynck: ‘En na onze tiende verjaardag zijn we vertrokken voor een volgend decennium. Fijne ontmoetingen rond een resem culturele activiteiten, met de klemtoon op livemuziek. Concerten van meestal minder gekende, maar fantastische muzikanten, te bewonderen in ideale omstandigheden. Je bent altijd welkom, ook de volgende tien jaar. 

Praktisch

Wanneer: vrijdag 13 en zaterdag 14 februari 2020, telkens om 20 u.

Waar: Reibroekstraat 37, 9850 Hansbeke.

Toegang : vrijdag gratis, zaterdag: €12. Wie jonger is dan 25 betaalt slechts €9. Tickets via www.arscene.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio