Arthur Van Doren grijpt naast derde opeenvolgende bekroning tot “Speler van het Jaar”

Arthur Van Doren grijpt naast derde opeenvolgende bekroning tot “Speler van het Jaar”

Foto: BELGA

Arthur Van Doren grijpt naast een derde opeenvolgende bekroning als beste hockeyspeler ter wereld. Hij werd donderdag in een poll van de Internationale Hockeyfederatie (FIH) tweede achter de Indiër Manpreet Singh.

Singh leidde India als aanvoerder, met ruim 260 caps achter zijn naam, naar een plaats op de Olympische Spelen van Tokio. Hij kreeg 35,2 procent van de stemmen (uitgebracht door nationale bonden, media en fans/spelers). Van Doren eindigde als tweede met 19,7 procent, voor de Argentijn Lucas Vila (16,5 procent). In totaal waren zes spelers genomineerd. Victor Wegnez, een tweede Red Lion, en de Australiërs Eddie Ockenden en Aran Zalewski vielen naast het podium.

Van Doren volgde in 2016 John-John Dohmen op als Speler van het Jaar. In 2018 kreeg hij de prestigieuze onderscheiding opnieuw. Manpreet Singh is de eerste Indiër op de erelijst. Vincent Vanasch volgde zichzelf dinsdag op als beste doelman. Voor het sluitstuk van de wereld- en Europese kampioen was het de derde verkiezing op rij.

De beste speelster is, net als in 2018, de Nederlandse Eva de Goede.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.