Jaarlijkse bouwavond bij VTI Deinze

Innovatie in de bouw begint in de bouwschool

Deinze / Nevele - VTI Deinze afdeling bouw organiseert voor de 34° keer hun jaarlijkse bouwavond op dinsdag 18 februari om 19 u. Vorig jaar ging het nog over het 3 D printen van gebouwen met spuitmortelbeton en nu is men in Kamp C in Westerlo al het eerste 3 D geprinte gebouw aan het maken. Dit jaar wordt er samengewerkt met vier bedrijven die elk kort een theoretische voorstelling geven van waar ze precies mee bezig zijn. Daarna geven de bedrijven in het bouwatelier elk hun workshop. Dat gebeurt met een doorschuifsysteem, zodat iedere bezoeker de kans krijgt het specifieke van de firma onder de loep te nemen. De vier bedrijven stellen een innovatief duurzaam bouwonderdeel voor.

Workshops

De Firma Reynchemie pakt uit met het gebruik van kalkmortels voor zowel nieuwbouw als renovatie. Technicel  stelt hun innovatieve afvoersystemen TECE drainprofile en TECE drainline voor. Deze douchegoten zijn mee opgenomen in de Technicel® systeemoplossing ‘Waterdichting onder tegels’. Stofvrij werken is een serieuze zaak. Het gaat niet alleen om je eigen gezondheid maar ook om die van je collega’s, opdrachtgevers en de hele omgeving. SL-Solution heeft oplossingen voor stofvrij zagen en boren. Het Ropa Coating System van Ropamate is een compleet systeem bestaande uit diverse vloeibare producten die uitharden tot een naadloos waterdichtingsmembraan voor toepassingen in en rondom de woning.

Lieven Tack: ‘Zoals ieder jaar verwachten we ook nu weer tweehonderd bezoekers, zoals aannemers, stagebedrijven, architecten en studiebureaus. inschrijven is niet verplicht, maar kan door te mailen naar bouw@vtideinze.be of te bellen naar Lieven Tack tel. 0486 12 50 92 Deze leerrijke avond sluiten we af met een friet+stuk vlees en een drankje.’ 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio