Herboren Nacer Bouhanni wint tweede massasprint van het jaar, overstekende vrouw zorgt bijna voor paniek

Herboren Nacer Bouhanni wint tweede massasprint van het jaar, overstekende vrouw zorgt bijna voor paniek

Nacer Bouhanni (Team Arkéa Samsic) heeft de eerste rit in de Tour de la Provence naar zijn hand gezet. De Fransman was de snelste in een massasprint. Na ritwinst in de Saudi Tour is dit al de tweede zege voor een herboren Bouhanni in het prille seizoen.

De Tour de La Provence begon met een relatief vlakke etappe, voer voor sprinters dus, maar dat belette niet dat vier renners nog wat publiciteit probeerden mee te graaien door mee te schuiven in de vroege vlucht: Johan Jacobs, Charles Quarterman, Louis Louvet en Romain Combaud. Veel voorsprong kregen ze nooit van het peloton: maximaal vier minuten en de sprintersploegen NTT, Arkéa-Samsic en Israel Start-Up Nation konden de wedstrijd controleren.

Het rekenwerk klopte perfect: Deceuninck - Quick-Step kwam ook naar voren en op 2,9 km werden de vluchters opgeraapt waarna de ploeg van Patrick Lefevere op kop bleef rijden. Een voorbode voor een aanval? Zo bleek, want plots sloeg Rémi Cavagna een kloofje. Hij zette door, maar team Ineos dichtte het gaatje.

In de weinig georganiseerde sprint zette Christopher Lawless als eerste aan, daarna besloot Jakub Mareczko al snel over te nemen, maar zonder succes. Het was Nacer Bouhanni die beter timede en naar zijn tweede overwinning sprintte. Vorige week pakte hij al ritwinst in de Saudi Tour.

Hij haalde het voor Jakub Mareczko (CCC) en Giacomo Nizzolo (NTT Pro Cycling). Onze landgenoot Timothy Dupont moest tevreden zijn met plek zeven.

Overstekende vrouw

Vlak voor de sprintende renners richting de laatste bocht afstevenden, besloot een vrouwelijke toeschouwer nog even de straat over te steken… Het zorgde even voor paniek bij de organisatie maar de dame in kwestie haalde tijdig de overkant en Bouhanni & Co. lieten zich er niet door van de wijs brengen:

Rituitslag:

1. Nacer Bouhanni (Team Arkéa-Samsic)

2. Jakub Mareczko (CCC)

3. Giacomo Nizzolo (NTT Pro Cycling)

4. Pierre Barbier (Nippo–Delko–One Provence)

5. Hugo Hofstetter (Israel Start-Up Nation)

6. Christopher Lawless (Team INEOS)

7. Timothy Dupont (Circus - Wanty Gobert)

8. Kasper Asgreen (Deceuninck - Quick-Step)

9. Marc Hirschi (Team Sunweb)

10. Quinn Simmons (Trek-Segafredo)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.