Opnieuw noppes voor Alvaro Hodeg, Sebastian Molano vloert hem voor de tweede dag op rij

Opnieuw noppes voor Alvaro Hodeg, Sebastian Molano vloert hem voor de tweede dag op rij

Het blijft Deceuninck - Quick-Step niet meezitten in de Ronde van Colombia. Opnieuw werd Alvaro Hodeg vlekkeloos afgezet aan de meet door Bert Van Lerberghe, opnieuw gooide Sebastian Molano (Team UAE Emirates) zich ertussen, goed voor zijn tweede dagzege op rij.

LEES OOK. Waarom Deceuninck - Quick-Step in 2020 de titel van zegekoning niet zomaar cadeau zal krijgen

Op papier was de derde rit in de Ronde van Colombia net als gisteren voer voor de sprinters. De eerste honderd kilometer verliep wel over grillig terrein, met de Alto Moral en Alto Ventaquemada als voornaamste hindernissen. Vier renners kozen het hazenpad: Sebastian Henao, Simon Pellaud, Félix Alejandro Baron en veteraan Oscar Sevilla. Veel meer dan drie minuten kreeg het viertal niet.

De roze brigade van EF Education First had met Jonathan Caicedo de leider in hun rangen en leidde de achtervolging. Op 20 km van de meet was hun voorsprong weggesmolten tot een halve minuut, niet veel later waren ze eraan voor de moeite.

Met de spurt in zicht voltrok zich hetzelfde scenario als de dag voordien. Bob Jungels trok het peloton op een lint en Van Lerberghe kweet zich perfect van zijn taak als lead-out voor Alvaro Hodeg. De Colombiaan kon het opnieuw niet afmaken. Edwin Avila gooide zich er ook nog tussen, waardoor Hodeg tevreden moest zijn met plek drie.

Opmerkelijk: met ook nog Jhonatan Restrepo en Julian Molano kleurt de volledige top vijf Colombiaans.

Rituitslag:

1. Sebastian Molano (Team UAE Emirates)

2. Edwin Avila (Israel Start-Up Nation)

3. Alvaro Hodeg (Deceuninck - Quick-Step)

4. Julian Molano (Colombia)

5. Jhonatan Restrepo (Androni Giocattoli-Sidermec)

6. Umberto Marengo (Vini Zabu)

7. Bert Van Lerberghe (Deceuninck - Quick-Step)

8. Travis McCabe (Israel Start-Up Nation)

9. Richard Carapaz (Team INEOS)

10. Idar Andersen (Uno-X Norwegian Development Team)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.