Nieuwe opleidingsploeg van Patrick Lefevere komt er niet: Team Monti schrapt continentale ambities

Nieuwe opleidingsploeg van Patrick Lefevere komt er niet: Team Monti schrapt continentale ambities

Foto: Photo News

Het was een mooi plan: Team Monti zou als opleidingsploeg voor de grote jongens van Deceuninck - Quick-Step gaan fungeren. Nu heeft de manager Tony Monti van het Italiaanse procontinentale team zelf bevestigd dat het huwelijk niet doorgaat met de ploeg van Patrick Lefevere.

LEES OOK. Italiaanse partner komt afspraken niet na: opleidingsploeg Deceuninck-Quick Step in gevaar

Team Monti had moeite om de afspraken met Patrick Lefevere na te leven. De continentale ploeg komt er dit jaar dus niet. Slecht nieuws dus voor onder meer toptalent Stefan Bissegger en Stefano Museeuw, die nu op zoek moeten naar een nieuwe werkgever. De juniorenploeg zal wel blijven bestaan.

Monti excuseerde zich alvast in een reactie op Facebook: ““Ik heb hier lang over nagedacht, maar nu moet ik melden dat we dit seizoen enkel met een juniorenploeg zullen starten. Ik ben me ervan bewust dat ik hiermee heel wat renners en staffleden in de problemen breng en ik wil me dan ook excuseren. Wat mij betreft neem ik nu een sabbatjaar om nadien met een nieuwe structuur voor 2021 te komen.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.