Omstreden Zwitserse islamoloog Tariq Ramadan in verdenking gesteld van twee bijkomende verkrachtingen

Omstreden Zwitserse islamoloog Tariq Ramadan in verdenking gesteld van twee bijkomende verkrachtingen

Foto: AFP

De Zwitserse islamoloog Tariq Ramadan is in Frankrijk in verdenking gesteld van twee bijkomende verkrachtingen. Dat maakte zijn advocaat bekend na zijn ondervraging donderdag in de rechtbank van Parijs. Eerder was de vijftiger al in verdenking gesteld voor twee verkrachtingen, die hij ontkent.

Sinds februari 2018 staat de 57-jarige Tariq Ramadan onder verdenking van het verkrachten van twee vrouwen in Frankrijk, in 2009 en 2012. Speurders kwamen twee mogelijke bijkomende slachtoffers op het spoor op basis van foto’s die ze hadden gevonden op de computer van de islamoloog.

De politie kon de twee vrouwen, die in 2015 en 2016 slachtoffer zouden zijn geworden van Ramadan, in februari ondervragen. Een van hen heeft zich ondertussen ook burgerlijke partij gesteld in het dossier.

Ramadan werd op 16 november 2018 vrijgelaten, maar mag Frankrijk niet verlaten. Zijn advocaat klaagt donderdag aan dat men de vijftiger “koste wat het kost en tegen het bewijs in” wil vervolgen. Volgens hem zijn de getuigenissen van de vrouwen leugens.

LEES OOK. Boek van omstreden islamoloog Tariq Ramadan over verkrachtingszaak mag gepubliceerd worden

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees