Dat heeft niet lang geduurd: dan toch ajuinen tijdens Ros Beiaardommegang

Dat heeft niet lang geduurd: dan toch ajuinen tijdens Ros Beiaardommegang

Foto: rr

Dendermonde / Aalst -

Het heeft niet lang geduurd: het nieuws over het verbod op ajuinen tijdens de Ros Beiaardommegang was nog geen dag oud of een Aalstenaar lanceerde op Facebook al een ajuinenverkoop op welgeteld 101 meter van de Kazerne in Dendermonde.

Het politiereglement voor de Ros Beiaardommegang in Dendermonde stipuleert dat het bezit, de verkoop en het gebruik van rauwe ajuinen niet toegelaten zijn binnen een straal van honderd meter rond de Kazerne. Gezien de vete tussen Dendermonde en Aalst – de bijnaam van Aalstenaars is Ajuinen – zullen de Aalstenaars niet alleen tijdens carnaval met het Ros Beiaard spotten, maar ondertussen maakte Aalstenaar Joris Vinck ook al een evenement aan op Facebook voor een ajuinenverkoop op 101 meter van de Kazerne, in de Veerstraat op de dag van de ommegang, 24 mei.

LEES OOK. Dendermonde voegt opmerkelijke regel toe aan politiereglement: “Ajuinen verboden bij Ros Beiaard”

“Naar aanleiding van het politiereglement over de groentediscriminatie van de ajuin, kunnen ajuinliefhebbers samenkomen op deze plek”, zegt hij. “Deze plaats, waar de Veerstraat kruist met de Kasteelstraat, is op meer dan honderd meter van de Kazerne, en is daarom een veilige locatie om de ajuin te eren.” Hij geeft meteen mee dat het bedoeld is als grap, een manier om de rivaliteit tussen beide Dendersteden op een ludieke manier voort te zetten.

“Tijdens de Ros Beiaardommegang worden ajuinen enkel toegelaten in uiterst verdunde vorm of als afgeleid product.”, bepaalt het politiereglement nog. Eén van de Dendermonde gezegdes luidt dat het Ros Beiaard geen ajuinen lust. Vermoedelijk zullen er nog Aalstenaars zijn die op een of andere manier ludiek uit de hoek zullen komen als het over hun spotnaam gaat.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees