Jim Carrey onder vuur na aangebrande opmerking tijdens interview: “Laatste op mijn bucketlist om doen? Jij.”

Jim Carrey onder vuur na aangebrande opmerking tijdens interview: “Laatste op mijn bucketlist om doen? Jij.”

Carrey in de rol van Dr. Robotnik. Foto: AP

Acteur en komiek Jim Carrey ligt onder vuur vanwege een mogelijk aangebrand antwoord tijdens een interview met een journaliste van Heat World, een Britse showbizzsite en -magazine.

De 58-jarige acteur gaf Heat World een interview in het kader van de film Sonic the hedgehog. In de film over een blauwe egel uit een andere dimensie die kan praten en heel erg snel kan lopen, speelt Carrey de rol speelt van Dr. Robotnik, de antagonist. Hij wil kost wat kost de Sonic vangen om dan zijn krachten te gebruiken om de wereld te overheersen.

“In de film heeft Sonic een bucketlist. Na je lange carrière en boeiend leven, staat er nog iets op je bucket list?”, vraagt de journaliste. “Enkel jij nog, it’s all done.”

De journaliste in kwestie lacht met de opmerking, maar op twitter krijgt de acteur de wind van voren vanwege zijn “vieze” en “seksistische opmerking”. “Google vieze oude man en je krijgt een foto van Jim Carrey”, antwoordde een Twitteraar op de tweet waarin de journaliste haar interview deelde. “Dit is werkelijk onaanvaardbaar, ik hoop dat hij zich verontschuldigd, maar je hebt het goed aangepakt”, luidt een ander antwoord. Intussen heeft de journaliste haar tweets afgeschermd.

Niet iedereen is die mening niet toebedeeld en menen dat het een goedbedoelde grap was. “Hij doelde niet op seks”, klinkt het in een commentaar onder de YouTube-video. “Hij insinueerde het ‘doen’ als in een ‘interview doen’. Dat is duidelijk omdat hij daarna doorgaat met ‘it’s all done know’, als in: ik heb het allemaal gedaan. Alles op mijn bucketlist buiten een interview met jou. Laten we alstublieft Jim Carrey geen #metoo aansmeren om een mop die niet seksueel was en die duidelijk verkeerd werd geïnterpreteerd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees