Daar zijn de eerste politici op TikTok

Daar zijn de eerste politici op TikTok

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken lanceert zijn eerste filmpje op TikTok, een sociaal medium dat hyperpopulair is bij de tieners. In een mum van tijd leverde hem dat een kleine zesduizend volgers op. En dat allemaal voor vijftien seconden op de tonen van Choices van de Amerikaanse rapper E-40, waarin Van Grieken vragen à la Komt er nog een federale regering? (nope) en Vlaamse onafhankelijkheid? (yup) beantwoordt.

Daarmee is Van Grieken de tweede partijvoorzitter die zich op TikTok waagt. SP.A-voorzitter Conner Rousseau – altijd vlug weg met sociale media – ging hem al voor. Die zette er twee filmpjes op. Veel directe stemmen zal dat nog niet opleveren, de meeste gebruikers van de app zijn nog lang niet stemgerechtigd. Of campagne op TikTok even grote opgang zal maken als op Facebook of Instagram is dus nog maar de vraag.

Voorlopig blijft het dan ook bij die twee politici die het eens proberen. Onbesproken is de app al helemaal niet. Er zit een Chinees bedrijf achter dat het niet te nauw neemt met privacy en persoonlijke gegevens. Tegen discriminatie van homo’s en mensen met een beperking wordt er pas recent opgetreden en onlangs nog maar trokken scholen aan de alarmbel omdat pestgedrag via de app wijdverspreid is.

Daar zijn de eerste politici op TikTok
Foto: tvg
Daar zijn de eerste politici op TikTok
Foto: tik tok conner rousseau
Daar zijn de eerste politici op TikTok

bekijk ook

Jacques Vermeire deelt nieuwe TikTokvideo en die kan je niet uitkijken zonder te lachen

Heisa op Antwerpse gemeenteraad na felle reactie Sam Van Rooy (Vlaams Belang): “Je zit hier niet in Marokko”

De Wever: “Coalitie met Vlaams Belang is onmogelijk, ook in de toekomst”

Corrigeer

MEER NIEUWS