Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  Photo News

Rotterdam blijft zwarte beest van David Goffin

Het ATP-toernooi van Rotterdam en David Goffin (ATP 10), het is de voorbije jaren geen perfecte match. In 2018 haalde hij de halve finale, maar kreeg hij een tennisbal in zijn oog, waardoor hij enkele weken buiten strijd was. In 2019 ging hij er meteen uit tegen Gaël Monfils. Gisteren sneuvelde Goffin in de achtste finales tegen Jannik Sinner (ATP 79): 6-7 (7/9), 5-7.

Het is de eerste zege van de achttienjarige Italiaan tegen een toptienspeler, maar een complete verrassing is het ook niet. Sinner, die in Rotterdam een wildcard kreeg, won vorig jaar namelijk de Next Gen ATP Finals, zeg maar het officieuze WK voor beloften. Er wordt hem dan ook een grote toekomst voorspeld – in 2018 won bijvoorbeeld Stefanos Tsitsipas dat toernooi, en vandaag is de Griek een gevestigde waarde in de top tien. “David en ik sparren geregeld, onze coaches zijn goede vrienden. Ik ken hem dus, maar het was niet makkelijk”, reageerde Sinner na de match. Goffin had wel een zware wedstrijd tegen Robin Haase (ATP 167) in de benen, Sinner begon fris omdat in de vorige wedstrijd zijn Moldavische tegenstander Radu Albot (ATP 50) forfait gaf.

Hoe dan ook blijft Goffin in de top tien staan. Volgende week speelt hij in Marseille, op een steenworp van zijn woonplaats Monaco.(hjb)

Het beste van Enkel voor abonnees