Stoffel Vandoorne wordt derde coureur bij topteam Mercedes: Belg opnieuw een stapje dichter bij Formule 1

Stoffel Vandoorne wordt derde coureur bij topteam Mercedes: Belg opnieuw een stapje dichter bij Formule 1

Foto: Photo News

Stoffel Vandoorne staat opnieuw een stapje dichter bij de Formule 1. Onze 27-jarige landgenoot wordt samen met de Mexicaan Esteban Gutierrez derde coureur bij Mercedes, het topteam waar Vandoorne momenteel ook al aan de slag is in de Formule E.

Mercedes stelde vrijdag in Silverstone de W11, de wagen waarmee Lewis Hamilton voor de zevende keer F1-kampioen wil worden, voor. In de marge daarvan kwam het nieuws dat Stoffel Vandoorne gepromoveerd werd tot reservecoureur. Hij zal dat statuut van derde piloot combineren met zijn rol als Formule E-coureur van Mercedes. Na drie races staat hij trouwens aan de leiding in dat klassement.

In 2017 en 2018 reed Vandoorne in de Formule 1 bij McLaren. Nu staat hij opnieuw een stapje dichter bij de F1. Indien Lewis Hamilton of Valtteri Bottas niet kunnen racen zal Vandoorne voor hen invallen. Daarnaast zal Vandoorne ook de nodige testwerkzaamheden alsook simulatorwerk verrichten. De Mercedes F1-simulator kent Vandoorne trouwens van vorig jaar want toen was hij officieel simulatorpiloot van het Mercedes F1 team.

De kalender van het Formule E-kampioenschap overlapt drie races met de F1-kalender waardoor Vandoorne niet tijdens alle F1-raceweekends aanwezig zal kunnen zijn. Esteban Gutierrez zal hem dan vervangen.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.