Hoe het coronavirus nu ook al de rechtbank parten speelt: "Beklaagde zit vast door epidemie"

Hoe het coronavirus nu ook al de rechtbank parten speelt: "Beklaagde zit vast door epidemie"
Veurne / De Panne -

De strafrechter in Veurne heeft vrijdagochtend noodgedwongen een rechtszaak uitgesteld door het coronavirus. De beklaagde zit door de uitbraak van de epidemie vast in Taiwan en kon daardoor niet aanwezig zijn.

“Mijn cliënt verblijft momenteel in Taiwan en zou normaal een terugvlucht nemen op 12 februari”, zegt meester Karel Versteele, de advocaat van de 57-jarige M.V. uit De Panne. “Zijn terugvlucht werd echter door de luchtvaartmaatschappij geschrapt door de angst omwille van het coronavirus. Steeds meer en meer vluchten worden internationaal daardoor geschrapt. Hij zit nu letterlijk vast in dat land want kan voorlopig geen andere vlucht boeken. Ik weet niet wanneer hij terug in België zal zijn en daarom vraag ik de zaak langer dan twee weken uit te stellen.”

De rechter verplaatste de zaak nu naar 24 april. M.V. verblijft regelmatig in Taiwan omdat hij daar een vriendin heeft. Sinds de uitbraak van het coronavirus echter zijn de veiligheidsmaatregelen in het overzeese buurland van China enorm toegenomen. De man zelf is niet besmet met het virus. Hij moet zich voor de rechter verantwoorden wegens weerspannigheid en slagen tegenover agenten van politiezone Westkust in augustus 2018. Hij betwist die feiten maar hoopt dat zelf te kunnen uitleggen op de volgende zitting.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees