Pasar Zulte gaat aperitiefwandelen in Gent

Pasar Zulte gaat aperitiefwandelen in Gent

De Westerbegraafplaats in Gent. Foto: Wikipedia

Zulte - Ook dit jaar zijn er weer enkele aperitiefwandelingen opgenomen in het programma van Pasar Zulte. Dat gebeurt bijvoorbeeld op zondagmorgen 1 maart in Gent, waar de Westerbegraafplaats en het museum Dr. Guislain op het programma staan.

In de voormiddag trekken de wandelaars naar de Westerbegraafplaats, het zogenaamde Geuzenkerkhof op de grens met Mariakerke. De begraafplaats is niet minder dan 23 ha groot en toont heel wat prachtige grafmonumenten. Je kan er o.a. de graven vinden van de Nevelse schrijver Cyriel Buysse en zijn schrijvende tante Virginie Loveling, maar ook collega's als Johan Daisne en John Flanders en acteur Romain De Coninck. Daarnaast liggen er ook zo’n tweehonderdtal gesneuvelde soldaten uit beide wereldoorlogen begraven. Heel wat van deze graven vertellen hun eigen verhaal, denk maar een het verhaal met de Zeppelin LZ37 en de bijnaam 'Geuzenkerkhof'..

Na de middag trekt de groep naar het museum Dr. Guislain. Jozef Guislain was een visionaire arts, die als één van de eerste geesteszieken als patiënten beschouwde, die ook recht hebben op een menswaardige behandeling. In het Gent van de negentiende eeuw organiseerde hij de moderne psychiatrie. Omgaan met waanzin was voor hem nog een mengeling van magie, religie, dwang en zorg. Het museum is gehuisvest in de voormalige hospice Guislain, waar de groep met een gids de permanente collectie van het museum, die de geschiedenis van de psychiatrie belicht, zal bezoeken.

Praktisch

Wanneer: zondag 1 maart 2020 om 9.30 u.

Waar: afspraak aan de tramhalte op Flanders Expo.

Prijs: €22 voor leden, €24 voor niet-leden. Aperitief en middageten, de museumgids en de tramrit zijn inbegrepen.

Inschrijven: voor 23 februari, overschrijven op BE42 8905 2401 5754. Meer info via frankroose@telenet.be .

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio