Spelen tegen Pesten met Pest’OOg

Deinze schenkt spel tegen pesten aan Nevelse scholen

Deinze schenkt spel tegen pesten aan Nevelse scholen

Foto: www.zinloosgeweld.net

Deinze / Nevele - Tijdens de Week Tegen Pesten van 14 tot 21 februari zegt de stad Deinze ‘neen’ tegen pesten. Eén op de vijf kinderen en jongeren in Vlaanderen is slachtoffer van pesten. Veel van hen dragen daar heel lang de gevolgen van. Daarom schenkt de stad nu ook aan de basisscholen op het grondgebied van Nevele voor de fusie het educatief spel Pest’Oog van vzw Zinloos Geweld. De Deinse basisscholen kregen dit spel al eerder.

Er bestaat geen samenleving, geen stad meer zonder diversiteit. Diversiteit is overal en kan dus moeilijk genegeerd worden. Dagelijks worden we allemaal geconfronteerd met de verscheidenheid in de straat, op school, in de familie of tijdens de vrije tijd. Als stad, school of vereniging is het daarom belangrijk positief en constructief met deze diversiteit te leren omgaan. Want die verscheidenheid, het ‘anders-zijn’ is vaak het mikpunt van pesten. 

Pest’OOg

“Enkele jaren geleden schonk de stad Deinze aan de basisscholen op het grondgebied van Deinze voor de fusie educatieve spelen van de vzw Zinloos Geweld, waarin thema’s zoals pesten, weerbaarheid, fysiek en mentaal geweld en diversiteit bespreekbaar worden gemaakt”, vertelt Conny De Spiegelaere, schepen bevoegd voor welzijn. “Naar aanleiding van de Week tegen Pesten van 14 tot 21 februari geven we nu ook aan de basisscholen in Hansbeke, Landegem, Merendree en Nevele het spel Pest’OOg. Pest ‘OOg is een educatief spel over diversiteit, pesten, beperkingen en talenten voor kinderen van 7 tot 10 jaar”. 

“Via een speelse combinatie van kwartet, memory en doe-opdrachten biedt Pest’OOg een boeiende invalshoek om te praten over onder meer zwaarlijvigheid, fysieke beperkingen, sociale armoede, holebi, kansarmoede, etnische afkomst of nieuw samengestelde gezinnen. Spelenderwijs leren we zo onze kinderen omgaan met deze diversiteit en maken we hen weerbaar en bewust van de gelijkheid en gelijkwaardigheid van alle mensen”, aldus Carine en Christian Lapinne van vzw Zinloos Geweld (www.zinloosgeweld.net). Geïnteresseerden in de educatieve spellen kunnen daarvoor altijd terecht op www.tegenpestenengeweld.be

Viermaal STIP

De stad Deinze zet volop in op ‘Samen Tegen Iemand Pesten (STIP)’. Daarom roept de stad iedereen op vier STIPpen op zijn/haar hand te plaatsen. Vanaf dat moment ben je besmet met het Antipestvirus en kan je het ook doorgeven. Zo maken we samen werk van een pestvrije omgeving voor kinderen en jongeren.

Heb je vragen over pesten of wordt je zelf gepest? Praat erover! Meer informatie vind je op www.kieskleurtegenpesten.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio