‘Den Boer Op’ met Wim De Coninck

‘Den Boer Op’ met Wim De Coninck

Den boer op - Wim De Coninck Foto: Theaterbureau XLP

Deinze / Nevele - Wie de voorstelling ‘Den Boer Op’ van en met Wim De Coninck, in een vorig leven nog een gevierde voetbalkeeper, nog niet heeft gezien krijgt een herkansing op zaterdag 15 februari in zaal Leiezicht in Grammene. Boer Gerard is door de Landelijke Gilde gevraagd om de boerenstiel te promoten. Met veel enthousiasme, maar niet steeds even verfijnd, kwijt hij zich van zijn taak. Dit brengt nogal wat hilariteit die hij zelf niet zo goed kan plaatsen.

Wim De Coninck is goed bekend in de regio van Deinze, hij woont  immers in Grammene. Maar de meeste mensen kennen hem van zijn sportieve carrière als doelman van onder meer Waregem, AA Gent, Antwerp en Anderlecht en de jongste jaren vooral als een zeer gewaardeerd en erg secuur voetbalanalist op TV. Sinds zijn jeugdjaren is Wim echter ook een groot liefhebber van amateurtoneel en comedy.

Tijdens de Gentse Feesten ging zijn jeugddroom in vervulling en scoorde hij nu ook op de toneelplanken want hij maakte een opmerkelijk debuut met zijn humoristische monoloog 'Den boer op'. Publiek en pers waren onder de indruk.

In 'Den boer op' speelt hij tweemaal drie kwartier boer Gérard (Zeeraar) die gevraagd wordt om een lezing te houden over de boerenstiel en vooral om de stiel te promoten en te redden. Zonder schroom en met veel enthousiasme, maar niet altijd even verfijnd, kwijt hij zich van zijn taak. Maar eigenlijk wijkt hij voortdurend af en neemt hij alles en iedereen op de korrel. Op zijn Zeeraars. Tot groot jolijt van het publiek.

Praktisch

Wanneer: zaterdag 15 februari 2020 om 20 uur

Waar: Zaal Leiezicht, Oude Heirbaan 53, Grammene

Tickets: €10, via Willem.de.coninck2@telenet.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio