Xandro Meurisse wint de eerste etappe in de Ronde van Murcia

Xandro Meurisse wint de eerste etappe in de Ronde van Murcia

Xandro Meurisse (28) heeft de eerste etappe in de Ronde van Murcia gewonnen. De Belg van Circus-Wanty Gobert was op de hellende aankomststrook de snelste van tien medevluchters.

Meurisse hield in de spurt Adam De Vos (Rally Cycling) en Josef Cerny (CCC) achter zich. Hij is ook meteen de eerste leider in de tweedaagse rittenkoers. Het is voor de Kortrijkzaan zijn derde profoverwinning na eerder een etappezege in de Vierdaagse van Duinkerke (2016) en de Druivenkoers in Overijse (2018). Vorig jaar liet Meurisse zich opmerken met een derde plek in de etappe naar La Planche des Belles Filles in de Tour en een 21ste plaats in het eindklassement.

Vier WorldTour-ploegen zakten af naar het zuiden van Spanje om de Ronde van Murcia te betwisten. Movistar, Astana, CCC en BORA - hansgrohe. Grootste blikvangers zijn Alejandro Valverde en tweevoudig winnaar Luis Leon Sanchez. Voor die andere thuisrijder, Enric Mas, was de wedstrijd snel voorbij. De Spanjaard van Movistar had teveel last van een verkoudheid, waardoor hij de eerste etappe vroegtijdig moest verlaten.

De voorbije twee edities in het zuiden van Spanje werden gewonnen door Luis Leon Sanchez. De laatste Belg op de erelijst is Philippe Gilbert: hij zette de Ronde van Murcia in 2016 naar zijn hand.

Rituitslag:

1. Xandro Meurisse (Circus Wanty - Gobert)

2. Adam De Vos (Rally Cycling)

3. Josef Cerny (CCC)

4. Lennard Kämna (BORA - hansgrohe)

5. Nikita Stalnov (Astana)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.