Russisch kampioen Vlasov is de sterkste in de tweede rit van de Tour de la Provence

Russisch kampioen Vlasov is de sterkste in de tweede rit van de Tour de la Provence

Aleksandr Vlasov (Astana) heeft de tweede rit in de Tour de la Provence naar zijn hand gezet. De 23-jarige Rus gaf Wilco Kelderman en Alexey Lutsenko het nakijken. Vlasov neemt de leiderstrui over van Nacer Bouhanni.

Een herboren Nacer Bouhanni mocht als leider van start gaan in Aubagne na zijn ritzege van gisteren. Het was wel snel duidelijk dat de Fransman zijn leiderstrui zou moeten inleveren. Onderweg trok het peloton over twee cols van eerste categorie en de slotklim naar Les Crêtes (3,4 kilometer aan gemiddeld 8%) lijkt een kolfje naar de hand van de aanwezige punchers.

Jonas Koch (CCC), Victor Lafay (Cofidis) en Cyril Barthe (B&B Hôtels-Vital Concept) kozen het hazenpad en reden een maximale voorsprong van een kleine tien minuten bijeen. Koch hield voorin het langste stand, maar op 20 km van de streep was de Duitser eraan voor de moeite.

Aleksandr Vlasov (Astana) durfde als eerste weg te springen tijdens de laatste beklimming en niemand slaagde er nog in om de Rus te remonteren. Wilco Kelderman (Team Sunweb) en ploegmaat Alexey Lutsenko kwamen te laat.

Rituitslag:

1. Aleksandr Vlasov (Astana)

2. Wilco Kelderman (Team Sunweb) 24”

3. Alexey Lutsenko (Astana) 24”

4. Magnus Cort Nielsen (EF Education First) 24”

5. Andrea Bagioli (Deceuninck - Quick-Step) 24”

6. Eddie Dunbar (Team INEOS) 24”

7. Thibaut Pinot (Groupama - FDJ) 24”

8. Nairo Quintana (Team Arkéa Samsic) 24”

9. Aurélien Paret-Peintre (AG2R La Mondiale) 24”

10. David Gaudu (Groupama - FDJ) 24”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.