White Star verliest ook tweede groepswedstrijd EK hockey indoor voor clubs

White Star verliest ook tweede groepswedstrijd EK hockey indoor voor clubs

Foto: BELGA

White Star heeft vrijdagnamiddag ook zijn tweede groepsduel op het EK hockey indoor voor clubs in het Poolse Poznan verloren. De Brusselaars gingen met 6-5 onderuit tegen het Spaanse Complutense.

Vrijdagmorgen was het Oostenrijkse Arminen, regerend Europees vicekampioen, al ruim te sterk gebleken met 5-1. White Star komt uit in de Champions Cup, de hoogste Europese clubdivisie in het indoorhockey.

De Belgische doelpunten kwamen van uitblinker Simar (4x) en Dyckmans. White Star is door de nederlaag voorlopig alleen laatste in groep B.

Zaterdagvoormiddag treffen de spelers van coach Jean-Louis Ponthieu in de laatste groepswedstrijd het Duitse Alster. Het team uit Evere is bij winst afhankelijk van het resultaat in de andere wedstrijd om nog te kunnen doorstoten.

Groep A bestaat uit het Russische Dinamo Stroitel Ekaterinburg, het Wit-Russische Minsk, het Zweedse Partille en thuisclub Poznan.De top twee van elke groep plaatst zich voor de halve finales. De laatste twee strijden om het behoud.

Vorig jaar eindigde Racing als zesde op het EK in Wenen en verzekerde zo een langer verblijf in de Champions Cup.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.