Matteo Trentin spuwt zijn gal in Ronde van Murcia: “Vandaag was gekkenwerk!”

Matteo Trentin spuwt zijn gal in Ronde van Murcia: “Vandaag was gekkenwerk!”

Foto: Photo News

Matteo Trentin (CCC) was niet te spreken over de veiligheid van het parcours in de Murcia. De Italiaanse ploegmaat van Greg Van Avermaet deed stevig zijn beklag bij de UCI over de eerste etappe, die gewonnen werd door Xandro Meurisse.

LEES OOK. Xandro Meurisse wint eerste rit in de Ronde van Murcia

Trentin neemt vooral UCI-baas David Lappartient op de korrel. “Waarom maken jullie geen realistische veiligheidsanalyse van het parcours?”, foetert de Italiaan op Twitter. “Vandaag was gekkenwerk. De afdaling was verre van veilig en de aankomst was een absolute grap. Degene bij de UCI die dit goedgekeurd heeft, moet zijn verantwoordelijkheid nemen!”

Winnaar Xandro Meurisse maakte onderweg noch achteraf opmerkingen over de zogenaamde onveiligheid waarover ex-Europese kampioen Matteo Trentin zijn beklag maakte op de sociale media. “Met geen woord over gerept”, stelde ploegleider bij Circus- Wanty Gobert, Jean-Marc Rossignon. “Het waren niet meteen de mooiste wegen, dat wel. Er zaten putten in, maar anderzijds was de Guardia Civil en de politie in voldoende mate aanwezig om de veiligheid te garanderen. En die finish. Tja, het was aankomst bovenop een Spaanse kasteel. Dan rijd je nu eenmaal een muur op met poortjes etcetera. Ik zat wel dikwijls achter de eerste groep. Hoe het eraan toe ging in het peloton op meer dan een kwartier achterstand, dat kan ik je niet meteen vertellen.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.