Het rustoord bood destijds plaats aan 53 ouderen en werd gerund door zusters. In 1994 werd er een bijkomend gebouw, de ‘middenbouw’, geplaatst met 22 extra kamers, een nieuwe, uitgebreide keuken en een ruime cafetaria. Vanaf 2010 werd het woonzorgcentrum grondig gerenoveerd en uitgebreid. Sinds 2012 heeft WZC Ter Leenen een capaciteit van 72 vaste residenten en vier kamers voor kortverblijf.

Voor de start van de sloop liet oud-OCMW voorzitter Gilbert Hautekeete het zorgbedrijf weten dat er waarschijnlijk een gedenkkoker zou verborgen zitten achter de gedenkplaat van de eerstesteenlegging, die plaatsvond op 8 april 1967. En hij had gelijk, in de muur zat een loden koker veilig verborgen met daarin een oorkonde en enkele oude muntstukken. De gedenkplaat en de oorkonde zullen nu van dichtbij te zien zijn in het gerenoveerde gedeelte van het woonzorgcentrum.

Met de verhuis van de administratieve diensten van het OCMW, in het kader van de fusie met Deinze, staat de oude vleugel uit 1969 sinds begin 2019 leeg. Samen met OCMW Deinze wordt er nagedacht over de herbestemming van de gronden van dit oude gedeelte van het woonzorgcentrum. Voor de 22 kamers van het middengedeelte wordt door het zorgbedrijf een renovatiedossier voorbereid.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio