‘A Ceremony of Psalms’ door Studentenkoor Conservatorium Gent in OLV-kerk

‘A Ceremony of Psalms’ door Studentenkoor Conservatorium Gent in OLV-kerk

Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele - KADE Podiumkunsten nodigt het Studentenkoor van het Koninklijk Conservatorium Gent uit op dinsdagavond 18 februari in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Deinze. Zij brengen ‘A Ceremony of Psalms’. Het koor staat onder leiding van Johan Duyck.

A Ceremony of Psalms

Het Studentenkoor van het Koninklijk Conservatorium Gent bestaat uit studenten uit de bachelorjaren, die wekelijks repeteren onder leiding van Johan Duijck. Begeleiding gebeurt door studenten uit de orgel- en begeleidingsklassen. Solisten in Deinze zijn Nele De Soete, sopraan, Aryna Tsytlianok, orgel, Corne Jopse, orgel en Lodewijk Mispelon, orgel.

Met ‘A Ceremony of Psalms’ brengt het koor een bloemlezing van psalmen. Ze leggen de focus op Angelsaksische bewerkingen en nodigen je uit in de passende omgeving van de Onze-Lieve-Vrouwkerk op de Markt in Deinze.

Johan Duijck

Dirigent Johan Duijck werd geboren in Brugge en kreeg zijn opleiding aan het stedelijk conservatorium. Hij voltooide zijn pianostudies aan het Koninklijk Conservatorium in Gent en Brussel, waar hij in negen disciplines een eerste prijs behaalde. Duijck wordt veelvuldig uitgenodigd als gastdirigent bij gerenommeerde ensembles en is een veelgevraagd docent en jurylid op internationale koorfestivals en directiecursussen. In 1999 werd Johan Duijck dirigent van het Vlaams Radio Koor, het Academy of Saint-Martin-in-the-Fields Chorus te Londen en het Gents Madrigaalkoor. In 2008 gaf hij de dirigeerstok van het VRK door aan Bo Holten, maar blijft als gastdirigent van het ensemble actief.

Als componist legt Johan Duijck zich bij voorkeur toe op piano- en koormuziek. Zijn composities 'El camino del Alma', 'A Mirror to St. Nicolas', 'The Well-tempered Pianist' en 'Le tombeau de Ravel' verwierven internationale erkenning.

Naast het dirigeren en componeren, beleeft Johan Duijck enorm veel vreugde aan zijn eerste grote liefde: de piano. Hij is gegradueerde van de internationaal befaamde Muziekkapel Koningin Elisabeth en verwierf de prijzen Günther, Pro Civitate, Tenuto, Ollin en Lefranc. In zijn recitals wisselt hij de meesterwerken uit de literatuur af met vergeten parels en originele vondsten (www.kunsten.be).

Praktisch

Wanneer: dinsdag 18 februari 2020 om 19.30 uur

Waar: Onze-Lieve-Vrouwkerk, Markt, Deinze

Toegang: gratis

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio