Thibau Nys pakt eindzege Superprestige in Middelkerke

Thibau Nys pakt eindzege Superprestige in Middelkerke

Foto: BELGA

Thibau Nys heeft zaterdag zijn regenboogtrui nog wat extra glans gegeven met een overwinning in de Superprestigecross van Middelkerke bij de junioren. Dankzij die overwinning pakt Nys ook de eindzege in het klassement van de Superprestige. Thibau Nys won eerder dit seizoen ook al de de Suprestige-wedstrijden in Gieten, Gavere, Zonhoven en Diegem en pakte ook al de eindzege in de Wereldbeker.

Nys, die met een voorsprong van 3 punten op Lennert Belmans aan de wedstrijd mocht beginnen, trok meteen fors door. De Nederlander Tibor del Grosso leek nog even weerwerk te kunnen bieden, maar Nys versnelde opnieuw en kon meteen een solo opzetten. Belmans consolideerde zijn derde plaats en was zo zeker van de tweede plaats in het eindklassement van de Superprestige.

Belgisch, Europees en wereldkampioen Thibau Nys totaliseert uiteindelijk 88 punten in de eindstand. Ward Huybs, vijfde in Middelkerke op 1:37 van Nys, legde beslag op de derde plaats in het klassement met 69 punten.

Nys won met Gieten, Gavere, Zonhoven en Diegem vier van de zeven verreden manches, de veldrit van Merksplas werd afgelast door het stormweer.

Eerder op de dag won Aaron Dockx afgescheiden bij de tweedejaars nieuwelingen. Niels Ceulemans werd tweede voor Kenay De Moyer. Bij de eerstejaars nieuwelingen greep Viktor Vandenberghe de oppergaai, hij liet Mike Uytterhoeven en Wies Nuyens achter zich.

Thibau Nys pakt eindzege Superprestige in Middelkerke
Foto: BELGA
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.