Comeback van Clijsters tegen Muguruza in plaats van Bertens: match is maandag om 16u

Comeback van Clijsters tegen Muguruza in plaats van Bertens: match is maandag om 16u

Foto: BELGA

De langverwachte comeback van Kim Clijsters zal niet tegen Kiki Bertens plaatsvinden, maar tegen Garbine Muguruza. Bertens, die zondagmiddag de finale van het tornooi in Sint-Petersburg speelt, heeft zich afgemeld voor het tornooi van Dubai. De match vindt maandag om 16u Belgische tijd (19u plaatselijke tijd) plaats.

Haar plaats wordt ingenomen door de Spaanse Garbine Muguruza, die drie weken geleden nog in de finale van de Australian Open stond. Muguruza won in 2016 Roland Garros en een jaar later Wimbledon. In 2017 bereikte ze zelfs de nummer 1-positie. Nadien zakte ze ver weg, maar ze kwam begin dit jaar weer helemaal aan de oppervlakte met een finaleplaats op de Australian Open. Ze verloor die wedstrijd in drie sets van Sofia Kenin. Bertens was al een moeilijke loting voor Clijsters, Muguruza is minstens zo zwaar. De eerste match uit de Kimback vindt maandag om 16u Belgische tijd plaats.

LEES OOK.Kim Clijsters blikt vooruit op eerste duel: “Ik ben een competitiebeest, maar Muguruza is sterk”

LEES OOK.Vijftien jaar geleden bezorgde Kim Clijsters klein meisje dag van haar leven, nu is ze de nieuwe ster van het tennis

bekijk ook

Kim Clijsters en Sofia Kenin

Kim Clijsters 2020 training

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.