Ongezien spectaculaire Dunk Contest, maar achteraf toch boegeroep voor de winnaar

Miami Heat forward Derrick Jones Jr heeft de Slam Dunk Contest, die in het kader van het NBA All Star-weekend werd gehouden, gewonnen. Jones haalde het uiteindelijk in een bijzonder hoogstaande competitie in de finale na twee verlengingen van Aaron Gordon, de sterke man van Orlando Magic. Achteraf klonk er wel boegeroep bij het publiek.

Derrick Jones Jr en Aaron Gordon lieten zaterdag in Chicago enkele fantastische dunks zien. Het regende perfecte scores (50 punten) en het duo overklaste Dwight Howard (LA Lakers) en Pat Connaughton (Milwaukee Bucks).

De finale tussen de twee werd een nek-aan-nek-duel met de ene ongeziene dunk gevolgd door de andere onnavolgbare sprong. Uiteindelijk moest een dunk-off voor de beslissing zorgen. Daarin zetten Derrick Jones Jr en Aaron Gordon beiden een perfecte 50 neer bij hun eerste dunk. Een tweede dunk zorgde wel voor de beslissing. Derrick Jones kreeg een 48 van de vijfkoppige jury die bestond uit Scottie Pippen (voormalig Chicago Bulls), Dwyane Wayde (voormalig Miami Heat), Candace Parker (ster WNBA), rapper Common, en Black Panther acteur Chadwick Boseman. Vervolgens pakte Aaron Gordon uit met een geweldige dunk over Tacko Fall, de reus van de Boston Celtics (2,26m).

Het United Center ontplofte, maar toch kreeg Gordon slechts 47 punten. Tot ontsteltenis van het publiek, dat de jury op luid boegeroep trakteerde. Gordon kon er niet om lachen. “Ik had die trofee moeten krijgen. Over iemand van 2,26 meter springen en vervolgens dunken is niet makkelijk. Waarom krijg ik amper 47 punten? Com on, man. Wat gebeurt er hier?”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.