Tiener met mentale problemen zwaar mishandeld door beveiliging

Er is een onderzoek gaande naar een zware mishandeling van een tiener. De 16-jarige Amerikaanse jongen heeft mentale problemen, maar werd desondanks hardhandig aangepakt door beveiligingsagenten en een hulp sheriff. Bewakingsbeelden tonen het incident.

De feiten spelen zich af op de parking van een spoedeisende dienst in Lincolnton, North Carolina. Een moeder had haar zoon naar het ziekenhuis gebracht omdat de jongen met mentale problemen kampt en dringend hulp nodig had.

Alles gaat mis wanneer de jongen niet binnen wil gaan. Hij wordt een eerste keer getackeld en met een taser bedreigd door een bewakingsagent. Wat later, wanneer de jongen rustig achter zijn moeder bij de auto staat, wordt hij plots langs achter in een wurggreep tegen de grond gehaald. De agenten taseren hem en gaan bovenop hem zitten. Wat later komt er een hulpsheriff aan die de weerloze jongen twee keer in het gezicht slaat nadat hij de man zou bespuugd hebben.

De hulpsheriff is momenteel niet meer in dienst. De jongen moet zich binnenkort gaan verantwoorden voor het bespuwen van de agent.

 

bekijk ook

 

Verschrikkelijk: man wordt mishandeld op straat, voorbijgangers doen alsof neus bloedt

Gevangene met mentale problemen krijgt forse schadevergoeding na mishandeling door cipiers

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees