Thierry Van Hecke stunt opnieuw met de bekendste hond van Vlaanderen

Meejoelen en meebrullen met 'Samson & Marie' op Zaffelaarse Belevenissen

Meejoelen en meebrullen met 'Samson & Marie' op Zaffelaarse Belevenissen

Marie, net uit de kast gekomen voor ze naar Zaffelare komt Foto: Het Nieuwsblad

Lochristi - Midden augustus is Zaffelare opnieuw het middelpunt van bekend muzikaal Vlaanderen. De Zaffelaarse Belevenissen zijn de voorbije jaren uitgegroeid tot een onvervalste topper voor alle leeftijden. Organisator Thierry Van Hecke maakt met mondjesmaat het programma van de vierdaagse bekend. Vandaag voegt hij er met gepaste trots een meezing- en meebrulfeestje aan toe. Op 16 augustus om 15 uur zit er meer in een liedje dan je denkt, want Samson en gloednieuw baasje Marie - in een vroeger leven Gert - komen dan naar Zaffelare. "Oh Marie, we gaan naar Laffelzare!" "Maar nee, Zaf-fe-lare Samson!"

Thierry Van Hecke stunt dus weer, met de bekendste TV-hond naar - laat ons wel wezen - niet de bekendste gemeente van Vlaanderen te halen. Hoe lok je Samson en zijn gevolg naar Zaffelare?  "We hadden contact omdat we in het verleden al andere Studio 100-gelinkte groepen op Zaffelaarse Belevenissen hadden. Men heeft alle plaatsen bekeken uit de regio waar ze zouden kunnen optreden. Geloof het of niet, maar uiteindelijk ging het tussen ons en... de Lokerse Feesten. Daar heeft men uiteindelijk voor Like  Me gekozen, waardoor Samson koers kon zetten naar Zaffelare. Om dit te realiseren moet je wel 100 procent ruimte kunnen bieden, ook zonder publiek. We kunnen dit garanderen op onze nieuwe locatie. Voor de rest moet de 'Samsonmagie' natuurlijk bewaard blijven, Hoe de hond uiteindelijk op het podium komt in zijn verrijdbare mand, blijft het grootste geheim."

Geduld

"Moeilijk om zo een naam te strikken is het niet, maar je hebt wel geduld nodig", aldus de uitbater van Skoebidoe. "De artiestenwereld is een kleine wereld, daarom trek ik regelmatig naar showcases om contacten te leggen. Ik kan wel zeggen dat Zaffelaarse Belevenissen ondertussen bij iedereen genoeg bekend is, en dat kan alleen maar deuren openen", aldus een terecht fiere organisator.

In de toekomst zit er trouwens nog meer muziek in de Zaffelaarse Belevenissen. Omdat stilstaan achteruitgaan is, heeft Thierry nu al contacten met Greenhouse Talent om volgend jaar een echt internationale groep naar de deelgemeente van Lochristi te krijgen. 

Volgende week wordt er overigens nog een ferme Nederlandstalige topper aan het programma toegevoegd, daarvoor  zijn de besprekingen in de laatste praktische fase. Concurrentie heeft Zaffelaarse Belevenissen trouwens genoeg op zondag 16 augustus, want die dag is het ook de Zomerhit van Radio 2. Veel groepen blokkeerden eerder al hun agenda voor die dag in Blankenberge. Ook een van de redenen waarom Zaffelaarse Belevenissen muzikaal over de grens moest gaan shoppen. Wie het uiteindelijk wordt, leest u binnenkort op uw gemeentesite van Het Nieuwsblad. Want waar belevenissen zijn, zijn wij ook.

Kwestie van het overzicht te bewaren: in de line-up van Zaffelaarse Belevenissen ook al Mother Mercury en Edje and the Pilchards op 14 augustus, coverband Funky D op 15 augustus, Boysband Bobby - recent te zien bij EDUGO Lochristi - en Regi op de familiedag op 16 augustus, Conny Brooks, Steve Tielens, Dirk Bauters & Vanessa en Gary Hagger vrolijken de seniorennamiddag op op 17 augustus, en Willy Sommers met live-orkest sluit de fantastische vierdaagse die avond af. Blokkeer nu al uw agenda voor midden augustus. En maak al kennis met het nieuwe baasje van de viervoeter van Studio 100-baasje Gert Verhulst. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio