Manon Bakker en Mees Hendrikx vinden onderdak bij Creafin-Fristads

Manon Bakker en Mees Hendrikx vinden onderdak bij Creafin-Fristads

Foto: Photo News

Manon Bakker en Mees Hendrikx hebben onderdak gevonden. De Nederlandse veldrijders gaan aan de slag bij Creafin-Fristads. Bakker werd recent ontslagen bij Experza wegens het niet naleven van enkele stipulaties in haar contract, terwijl Hendrikx Tormans-Acrog moest verlaten op 1 maart wegens geen financiële ruimte.

Beiden hebben de voorbije maanden belofte getoond in het veld. Bakker reed zeventien keer toptien bij de elite dames. Op het WK in Dübendorf werd ze bij de beloftencategorie vijfde. Hendrikx deed nog beter met medailles: hij pakte zilver op het NK en brons op het WK bij de beloften. Maar beiden werden ook in vreemde omstandigheden plots ploegloos. Bakker zou problemen gehad hebben om met de fietsen van Experza te rijden, leefde het contract niet na en werd op straat gezet. Bij Hendrikx lag het niet verlengen van het contract aan een gebrek aan wedstrijden volgens het team en geen financiële ruimte om te verlengen.

Bakker en Hendrikx maken de overstap officieel op 1 maart.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.