Cirque Magique houdt sabbatjaar in 2020

Cirque Magique houdt sabbatjaar in 2020

Foto: sbr

Ledegem -

Voor het eerst in zes jaar zal er geen Cirque Magique zijn in Ledegem. De organisatie laat weten dat het house- en technofestival een sabbatjaar houdt.

“Na vijf geweldige jaren is het tijd om onszelf heruit te vinden en ons te richten op de iets verdere toekomst”, klinkt het in een persbericht. “We willen iedereen bedanken die eraan heeft bijgedragen, voor de liefde, de vriendschap, de eenheid, de passie en het succes van de afgelopen jaren.”

Volgens oprichter Dries Claeys viel de lastige beslissing na een uitgebreid feedbackmoment. Organisator Tijs Vandenbroucke licht toe: “Na meerdere gesprekken hebben we de knoop doorgehakt en in het belang van de toekomst een besluit genomen. We hopen op het begrip van de bezoekers. Dit is geen vaarwel, maar tot ziens.”

Cirque Magique lokte bij de eerste editie in 2015 4.000 danceliefhebbers naar Ledegem. Het werd bekroond als beste nieuw festival. Vorig jaar waren er 14.000 bezoekers. “We moeten nog beter bereikbaar worden en nieuwe mensen lokken om de kaap van 20.000 te halen”, klonk het toen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio