Pascal Ackermann volgt zichzelf op in Clasica de Almeria

Pascal Ackermann volgt zichzelf op in Clasica de Almeria

Foto: Photo News

De Duitser Pascal Ackermann (BORA - hansgrohe) heeft zondag voor het tweede jaar op rij de Clasica de Almeria gewonnen, een Spaanse eendagskoers voor de Pro Series. Hij haalde het in een massasprint, voor de Noor Alexander Kristoff en de Italiaan Elia Viviani.

Ondanks de beklimmingen in het eerste gedeelte van de 187 kilometer tussen start- en aankomstplek Roquetas de Mar kende de 35e editie van de Clasica de Almeria het traditionele verloop van een sprintersrit. Een kopgroep van vijf werd de hele dag onder controle gehouden door de helpers van Ackermann, Viviani en Kristoff, en was er vijftig kilometer voor de finish al aan voor de moeite.

In de massasprint die na een snelle finale volgde, zette Ackermann vroeg als eerste aan. Kristoff en Viviani schoven mee in het wiel, maar konden niet meer voorbij de Duitser gaan, die zo na twee tweede plaatsen op Mallorca zijn zegeteller voor 2020 opent. Voor het Belgische Circus-Wanty Gobert eindigde de Nederlander Danny van Poppel als vierde. Amaury Capiot was de beste Belg op de zesde plaats.

Ackermann is de eerste renner in de geschiedenis van de Clasica de Almeria die erin slaagt twee jaar op rij te winnen. De 26-jarige Duitser heeft nu 23 profzeges op het palmares.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.