Eerste dode door coronavirus in Taiwan: 61-jarige taxichauffeur was nochtans niet naar China gereisd

Eerste dode door coronavirus in Taiwan: 61-jarige taxichauffeur was nochtans niet naar China gereisd

Foto: EPA-EFE

Een 61-jarige taxichauffeur is zondag in Taiwan overleden door toedoen van het nieuwe coronavirus. De man kampte al met gezondheidsproblemen en is in het ziekenhuis overleden na een positieve test op het virus. Hij was niet recent naar het buitenland gereisd.

“Zijn belangrijkste klanten waren mensen die naar China, Hongkong en Macau waren gereisd”, vertelde de Taiwanese minister van Volksgezondheid Chen Shih-chung aan de pers. De autoriteiten gaan de lijst van klanten bekijken en hun reisgeschiedenis om de drager van het virus te identificeren.

Het aantal personen die besmet zijn met het virus in Taiwan, is momenteel 20. Ongeveer 1.000 Taiwanezen wachten nog op een repatriëring uit de Chinese provincie Hubei. Die evacuatie laat op zich wachten omdat China Taiwanezen als Chinese burgers beschouwt.

De Taiwanese taxichauffeur die zondag stierf, is het vijfde slachtoffer van het nieuwe coronavirus buiten China. De vier andere slachtoffers stierven in de Filipijnen, Hongkong, Japan en Frankrijk. In China zijn ondertussen bijna 1.700 mensen gestorven door het coronavirus.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN