“Cordon sanitaire symbolisch gebroken in Aalst”: opmerkelijk filmpje toont Filip Dewinter met N-VA-burgemeester van Aalst

“Cordon sanitaire symbolisch gebroken in Aalst”: opmerkelijk filmpje toont Filip Dewinter met N-VA-burgemeester van Aalst

Foto: Twitter

Aalst -

Filip Dewinter (Vlaams Belang) en de Aalsterse burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) doorbreken samen het cordon sanitaire in een hangar vol carnavalisten. Dat is te zien in een filmpje dat Dewinter zondagavond gepost heeft op Twitter. Burgemeester D’Haese zegt in een reactie aan onze redactie dat hier geen grote politieke statements achter gezocht moeten worden.

In het filmpje zie je Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter samen met de Aalsterse N-VA-burgemeester aan een carnavalswagen staan waar de hoofden van Gerolf Annemans en Dewinter op nagemaakt zijn. Daaronder hangt een wasbak, die Dewinter en D’Haese samen kapot laten vallen. “Het sanitair is gebroken”, hoor je iemand roepen.

LEES OOK. Een middelvinger van piepschuim: carnavalisten van Aalst schaven aan hun antwoord op de heisa (+)

“Symbolisch samen met Christoph D’Haese het cordon sanitaire doorbroken”, schrijft Filip Dewinter (Vlaams Belang) erbij. “Wat niet lachend kan gezegd worden, is de waarheid niet.” Hij voegt er de hashtags #AalstCarnaval en #VrijeMeningsuiting aan toe.

De Aalsterse burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) reageerde intussen. “Context is alles, zeker in caranvalstijd. Ik ga steeds met veel plezier in op vragen van carnavalisten om de doop van hun wagens bij te wonen. Laat ons er dus geen grote politieke statements achter zoeken, want die zijn er niet. Voor de spot en de satire zijn er geen sanitaire taboes”, zegt hij lachend. N-VA kiest er zondagavond voor om niet te reageren op het filmpje. “Het is Aalst Carnaval, geen reactie”, klinkt het.

Corrigeer

NIEUWS