Veertig Amerikanen op cruiseschip in Japan testen positief op coronavirus, weer meer besmettingen in China

Veertig Amerikanen op cruiseschip in Japan testen positief op coronavirus, weer meer besmettingen in China

Foto: REUTERS

Zo’n veertig Amerikanen aan boord van het cruiseschip Diamond Princess dat in quarantaine ligt in Japan, hebben positief getest op het nieuwe coronavirus Covid-19.

Zondagavond zouden de ongeveer 400 Amerikanen aan boord van het schip per vlucht naar de VS worden geëvacueerd. Niemand van de besmette personen zal echter aan boord van de vluchten mogen, melden de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten.

De veertig besmette personen zullen worden overgebracht naar ziekenhuizen in Japan. Het Amerikaanse ministerie van Defensie is zondag de evacuatie voor de Amerikanen op het schip gestart. Als de Amerikaanse passagiers symptomen vertonen, mogen ze niet op de speciaal gecharterde vluchten naar de VS, aldus de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten.

De Diamond Princess ligt sinds 3 februari in quarantaine in de haven van Yokohama in Japan nadat bleek dat een man die in Hongkong aan wal was gegaan het virus had opgelopen. Op het schip werden reeds 355 besmettingen met het coronavirus vastgesteld.

LEES OOK. Acht landgenoten mogen militair ziekenhuis verlaten na twee weken: “Pingpongtafel ging de verveling tegen” (+)

100 bijkomende doden

In totaal zijn buiten het Chinese vasteland bijna 600 gevallen van besmetting vastgesteld en vijf doden gevallen: één in Hongkong, één in Taiwan, één in Japan, één in de Filippijnen en één in Frankrijk.

Op het Chinese vasteland heeft het nieuwe coronavirus Covid-19 nu al 1.765 dodelijke slachtoffers gemaakt. Dat maakten de Chinese autoriteiten maandag bekend. In de provincie Hubei vielen 100 bijkomende doden.

Het aantal nieuwe besmettingen staat op 1.933. Dat is meer dan de afgelopen dagen, toen een dalende trend ingezet leek. Op het Chinese vasteland zijn nu minstens 70.400 mensen besmet.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN