Mathias Vosté blijft op 1.500 meter onder zijn mogelijkheden

Mathias Vosté blijft op 1.500 meter onder zijn mogelijkheden

Foto: Photo News

Mathias Vosté heeft zondag op de wereldkampioenschappen afstanden in Salt Lake City niet laten zien wat hij kan. Op de 1.500 meter eindigde Vosté zondag als 23e en voorlaatste in 1:46.73. Dat is anderhalve seconde boven zijn beste prestatie.

De wereldtitel ging naar de Nederlander Kjeld Nuis in 1:41.66, die niet in de buurt kwam van zijn wereldrecord van een jaar geleden (1:40.17). Zijn landgenoot Thomas Krol was zeven honderdsten langzamer. De derde plaats was voor de Amerikaan Joey Mantia in 1:42.16.

Vosté had wat goed te maken. Op grote hoogte zijn de omstandigheden voor sprinters doorgaans ideaal en in Salt Lake City was dat zaterdag zeker het geval. Maar op de 1.000 meter slaagde hij er niet in zijn grenzen te verleggen. Op die afstand verbeterden vijftien van de 24 schaatsers hun beste prestatie.

De metrische mijl ligt Vosté eigenlijk iets minder goed dan de kilometer en de condities waren wat minder dan een etmaal eerder. De opening was goed (23.6), de eerste ronde ook (25.5). Maar het verval in de ovaal daarna (27.3) was een teken aan de wand. Na 1.100 meter was het op voor Vosté. De laatste ronde was een martelgang.

Bart Swings liet de 1.500 meter schieten. Hij richt zich volledig op de massastart, die het laatste onderdeel is van de wereldkampioenschappen op de Utah Olympic Oval in Salt Lake City.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.