Hoopgevend nieuws voor Kim Clijsters: tegenstandster Muguruza houdt niet van Belgen

Hoopgevend nieuws voor Kim Clijsters: tegenstandster Muguruza houdt niet van Belgen

Garbine Muguruza. Foto: Photo News

Geen duel der Lage Landen in de woestijn, wel een Belgisch-Spaanse confrontatie. Niet Kiki Bertens, die forfait gaf wegens sportieve verplichtingen in Sint-Petersburg, maar Garbine Muguruza (WTA 16) zal maandagmiddag Kim Clijsters verwelkomen bij haar retour op het circuit.

LEES OOK. Kim Clijsters begint maandag om 16u aan comeback tegen Muguruza: “Interessant om tegen zo’n goede speelster uit te komen”

LEES OOK. Hoe verloren Grand Slam-finale toch zege was voor Clijsters-opponente Muguruza: Spaanse kroop door ijskoude tocht uit diep dal (+)

Raadselachtig parcours, dat van de 26-jarige Spaanse. In september 2017 – de babyborrel van Serena Williams had de vrouwensectie in chaos gestort – stond Muguruza helemaal bovenaan de WTA-ranking. Ze had enkele weken eerder Wimbledon gewonnen en een jaar vroeger Roland Garros. De atletische Spaanse – 1m82 hoog – leek met haar agressieve baselinetennis dat vacuüm te kunnen opvullen, maar nadien liep het mis. Sportieve en persoonlijke problemen haalden haar compleet uit koers, waardoor ze eind 2019 wegzakte naar de 36ste plek. Een coachwissel en een uitstap naar de Kilimanjaro haalden haar er weer bovenop, getuige daarvan die verrassende finaleplaats op de Australian Open drie weken geleden. Ter vervanging van de geblesseerde Bianca Andreescu kreeg Muguruza een wildcard hier in Dubai.

Kim Clijsters kan zich alvast uitgebreid laven aan de inzichten van de andere Belgen in Dubai. Zowel Alison Van Uytvanck, Kirsten Flipkens als Ysaline Bonaventure stonden de voorbije twee jaar tegenover Muguruza. En straffer: alle drie wonnen ze ook dat duel. Van Uytvanck haalde op Wimbledon allicht de mooiste zege van haar carrière. Muguruza was daar titelverdediger. Flipkens en Bonaventure boekten hun zege in de lente van 2019, als lid van het Fed Cup-team. Als dat Clijsters geen moed geeft...

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.