Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

De plusmama van Laura, Ilse (r.), vroeg het om nog eens zeker te zijn: “Gij hebt die jongen nog niet gezien?” VTM 

“Het is hier niet ‘Blind gekweekt’, hé”

Intussen zijn we al toe aan het vijfde seizoen van Blind getrouwd. Je zou dan ook denken dat iedereen intussen bekend is met het concept, maar toch behoeven sommigen nog een woordje uitleg. Dat bleek gisteravond in de eerste aflevering op VTM.

“En wat als dat nu niet de goeien is? En gij hebt die jongen nog niet gezien!” zegt plusmama Ilse wanneer Laura haar het nieuws van haar nakende trouw vertelt. Als iedereen van de eerste schok bekomen is, wordt de roodharige Noa al enthousiast: “Ik wil getuige zijn én meter!” Even is paniek te lezen in de ogen van Laura, maar gelukkig schiet een vriend te hulp: “Rustig, ’t is hier niet Blind gekweekt, he!”

Een bijzonder emotioneel moment was het toen Laura en haar vriendinnen aan weddingplanner Lieke Biesemans uitleggen dat ze haar mama graag een plaats in het huwelijk wil geven. Zij is gestorven toen Laura nog jong was. “Ik vind het erg dat ze er niet echt bij kan zijn”, zegt ze. En dus stelt Lieke voor om even langs het kerkhof te rijden om het bruidsboeket op het graf achter te laten. Begrijpelijkerwijs vloeien dan tranen, waarop een van haar getuigen haar meteen stevig knuffelt. Een moment waarop iedereen thuis het liefst hetzelfde wil doen.

Voorzichtig

Voor het eerst stappen ook twee mannen in het huwelijksbootje in het programma. En of de experts enthousiast zijn. Volgens seksuoloog Wim Slabbinck is het “onmogelijk om Nick niet graag te zien”, zei hij in de introductieaflevering. Goed nieuws voor Christophe, die veel goesting heeft om verliefd te worden. Nick is iets voorzichtiger: “Verliefdheid moet groeien, ik word niet head over heels verliefd”.

Na vorig jaar klinkt dat wrang en bekend in de oren. Iedereen herinnert zich nog hoe Annelies aangaf tijd nodig te hebben om verliefd te worden, terwijl Joris vrijwel meteen voor haar viel. Iedereen weet ook: dat is niet goed geëindigd. Gelukkig spreekt Nick geruststellende woorden uit: “Ik hunker echt naar een goede relatie. Ik ben er vierhonderd procent klaar voor om me open te stellen.”  (eadp)

Het beste van Enkel voor abonnees