Workshop in de bib voor kinderen van 9 tot 12

Bibbrein, filosoferen met kinderen en (groot)ouders

Bibbrein, filosoferen met kinderen en (groot)ouders

Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele - In deze workshop op woensdagnamiddag 19 februari in de bib ga je aan de slag met inspirerende 'praatprikkels' die je laten nadenken en ons denken verwoorden. Daarna is er een filosofische dialoog in groep. Het is speciaal bedoeld voor kinderen tussen 9 en 12 jaar, die vergezeld zijn van een volwassene.

Kinderen kijken met verwondering naar de wereld en stellen heel wat vragen. Met hen praten en nadenken is van groot belang, zowel voor het kind als voor de relatie met de volwassene. Het gaat niet om weten, maar om willen weten. Op deze manier oefent het kind het structureren van de eigen gedachten.

We gaan in deze workshop aan de slag met inspirerende 'praatprikkels' die ons laten nadenken en ons denken verwoorden. Daarna voeren we een filosofische dialoog in groep. Zo krijgen kinderen meteen voeling met het filosofische denken: je leert aandachtig luisteren, vragen te stellen en je verbeelding te prikkelen.

Op het einde van de namiddag maken de kinderen een creatieve verwerking van het gesprek. Met de volwassenen wordt besproken wat er eigen is aan het filosofisch gesprek, hoe je dit verder kunt oefenen en thuis toepassen. 

Het is bedoeld voor kinderen tussen 9 en 12 jaar, die vergezeld zijn door een volwassene.

Praktisch

Wanneer:  woensdag 19 februari 2020 om 14 u.

Waar: Bibliotheek Deinze

Toegang: 5 euro voor volwassenen,  kinderen tussen 9 en 12 jaar gratis. Inschrijven in de bibliotheek van Deinze via tel. 09 381 95 60 of bibliotheekdeinze@deinze.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio