Kinderfilmfestival in CC Leietheater tijdens de krokusvakantie

Kinderfilmfestival in CC Leietheater tijdens de krokusvakantie

Foto: YouTube

Deinze / Nevele - Tijdens de krokusvakantie last Leietheater extra kinderfilms in. Naast de gebruikelijke familiefilm op woensdagnamiddag zal er ook film zijn op vrijdagnamiddag 28 februari om 15 u. Én in plaats van één film worden er telkens twee films tezelfdertijd vertoond.

‘Onze filmwerking loopt als een trein’, zegt schepen van cultuur Rutger De Reu, ‘meer en meer mensen vinden hun weg naar het Leietheater en kunnen ons filmaanbod smaken. We willen daarom de komende maanden nog een versnelling hoger schakelen. Zo organiseren we tijdens de krokusvakantie een echt kinderfilmfestival met films zowel op woensdag als op vrijdag en vertonen we twee films terzelfdertijd, één voor kleuters en één voor de kinderen van de lagere school. Zo kan een gezin met kinderen van verschillende leeftijden eventueel naar twee verschillende films.’

Woensdag

Op woensdag 26 februari om 15u zijn de animatiefilm ‘Solan & Ludwig: Reis naar de maan’ (5+) en de familiefilm ‘Kapsalon Romy’ (9+) te zien.

De vrienden Solan en Ludwig – een egel en een eend - vertrekken met de raket van hun vriend en uitvinder Reodor op ruimtemissie. Maar met geheime passagiers en misdadige plannen aan boord wordt het lef van onze helden zwaar op de proef gesteld. Met de stemmen van Martine Tanghe en Freek Braeckman.

Elke dag na school moet Romy naar haar oma. In de meeste kapsalons is het gezellig, maar hier niet. Oma heeft het druk, is streng en heeft geen zin om op de Romy te passen. Alles verandert als ze haar kleindochter een geheim toevertrouwt: oma lijdt aan de ziekte van Alzheimer. ‘Kapsalon Romy’ is nuchter, helder, grappig en hartveroverend geëngageerd.

Vrijdag

Op vrijdag 28 februari kunnen de gezinnen naar de nieuwste Nachtwacht-film: ‘Nachtwacht: Het Duistere Hart’ (7+). Nachtwacht is een populaire ketnet-reeks waar nu een tweede film van werd gemaakt. Maar er wordt ook aan de allerkleinsten gedacht met de compilatie animatiefilmpjes van ‘Rita & Krokodil 3’, waarin de twee dikke vrienden opnieuw dolle avonturen beleven gedurende 45 minuten.

Tickets kosten €9 of €7 voor wie jonger is dan 26. Een filmkaart voor 8 filmtickets kost €50.

Reserveren via www.leietheater.be/films of aan de ticketbalie in Leietheater van dinsdag tot vrijdag tussen 14u en 16u.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio