Zes jaar cel voor verkrachting van dochter met autisme

Zes jaar cel voor verkrachting van dochter met autisme

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 50-jarige man uit Ruiselede veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor de verkrachting van zijn 16-jarige dochter. Het slachtoffer heeft bovendien autisme en een mentale beperking. M.D. beweerde dat het meisje zelf wilde leren om seks te hebben.

Het slachtoffer verbleef in een centrum voor jongeren met een mentale beperking, maar bracht op 23 augustus 2019 enkele uren met haar vader door. Die bewuste avond merkten de begeleiders dat ze opvallend stil was. Het meisje vertelde onder andere dat ze buikpijn had en zelfs dat ze zwanger dacht te zijn. Uiteindelijk werd duidelijk dat er sprake was van verkrachting.

Tijdens een verhoor legde het slachtoffer duidelijke verklaringen af over het misbruik. Ze voegde eraan toe dat ze aan niemand iets mocht zeggen van haar vader, omdat hij anders boos zou zijn. In dat geval vreesde ze ook slaag te krijgen. Eigenlijk was D. niet haar biologische vader, maar hij adopteerde haar toen hij een relatie had met haar moeder.

M.D. werd eerder al verdacht van zedenfeiten op een zus van het slachtoffer, maar in dat dossier werd hij vrijgesproken. Door die zaak had hij wel drie jaar lang geen contact met zijn dochter. Op de dag van de feiten mocht hij een uitstap maken met haar, maar was het eigenlijk verboden om naar zijn woning in Ruiselede te trekken.

De beklaagde verklaarde dat zijn dochter zelf gevraagd had of hij haar wilde leren seksen. Naar eigen zeggen vroeg hij wel twintig keer of ze dat zeker wilde. Dat verhaal werd door de rechters van tafel geveegd. Door haar mentale leeftijd van 10 à 11 jaar was het slachtoffer immers absoluut nog niet met seks bezig. D. bleef zijn verklaringen wijzigen, maar op het proces betwistte hij de feiten niet. De verdediging drong tevergeefs aan op een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio